POMOC

Czy ludzie na sexbadoo.net są prawdziwi?
    Tak, wszystkie profile są zakładane przez użytkowników.

Czy korzystanie ze strony jest darmowe?
    Rejestracja, korzystanie i wszystkie funkcje niezbędne do korzystania ze strony są darmowe.
    Istnieje możliwość dodatkowej weryfikacji profilu oraz wykupienia konta VIP dającego dodatkowe możliwości.

Jak zarejestrować się na sexbadoo.net?
    Rejestracja jest darmowa!
    Wejdź na stronę z rejestracją i wypełnij formularz.
    Jedna osoba może posiadać tylko jedno konto.
    Adres e-mail jest wykorzystywany wyłącznie do aktywacji konta, nie będziesz otrzymywał od nas żadnych reklam.

Chcę pozostać anonimowy

    Nie musisz dodawać zdjęć lub filmów do swojego profilu, a jeśli je dodasz - będziesz mógł je w każdej chwili usunąć.
    Możesz dodać zdjęcia lub filmy jako pliki prywatne, będą wtedy widoczne tylko dla tych co podarują Ci kredyty.
    Możesz wyłączyć ocenianie lub komentowanie swoich fotek.
    Twój adres e-mail po rejestracji nie będzie widoczny dla innych użytkowników.

Mój login lub adres e-mail jest zajęty
    Spróbuj dodać jakąś liczbę do loginu, np. rok urodzenia.

Nie otrzymuję żadnych powiadomień na e-mail

    Upewnij się, że podałeś prawidłowy adres e-mail.
    Na darmowych kontach pocztowych dotarcie maila może zająć kilkanaście minut lub więcej.
    Możliwe, że wiadomość trafiła do folderu ze spamem w Twojej skrzynce pocztowej.

Problemy z zalogowaniem i wylogowaniem
    Sprawdź czy zgadza się wielkość liter w haśle, hasło "TEST" to zupełnie inne hasło niż "test". Upewnij się, że nie masz włączonego klawisza Caps Lock.
    Aby korzystać ze wszystkich funkcji sexbadoo.net musisz mieć włączoną obsługę cookies i javascript.
    Jeśli problemy z zalogowaniem nadal występują, spróbuj wyczyścić pliki cookies.

Jestem automatycznie wylogowywany
    Włącz obsługę cookies w przeglądarce.
    Po 60 minutach braku aktywności następuje automatyczne wylogowanie. Aby tego uniknąć zaloguj się z włączoną opcją "Pamiętaj mnie"

Strona nie działa poprawnie
    Upewnij się, że masz włączony javascipt i cookies w przeglądarce.
    Wyczyść tymczasowe pliki internetowe i odśwież stronę (klawisz F5 lub CTRL + R).
    Niekiedy problemy może powodować antywirus/firewall ustawiony na zbyt wysoki poziom bezpieczeństwa. Możesz spróbować go na chwilę wyłączyć.
    Strona powinna działać dobrze na wszystkich popularnych przeglądarkach i nowoczesnych telefonach komórkowych. Jeśli mimo tego są problemy, daj nam znać przez formularz kontaktu.

Nie mogę odtwarzać filmów

    Do odtwarzania filmów w przeglądarce musi być zainstalowana wtyczka.
    W telefonach komórkowych może być konieczne zainstalowanie dodatkowego playera, np. Mobo Player.

Nie pamiętam loginu lub hasła

    Jeśli nie pamiętasz swojego loginu lub hasła, wejdź na stronę z przypomnieniem, i podaj swój login lub e-mail który podawałeś przy rejestracji.

Chcę wyłączyć ocenianie i komentowanie swoich fotek, filmów lub profilu

    Można zablokować możliwość oceniania i komentowania profilu. Takie opcje znajdują się w panelu użytkownika w zakładce "USTAWIENIA".

Chcę zablokować użytkownika
    Możesz dodawać użytkowników do swojej czarnej listy, wtedy nie będą oni mogli Cię oceniać, komentować, pisać prywatnych wiadomości ani zapraszać do znajomych.

Mój profil jest mało popularny
    Aby zwiększyć atrakcyjność swojego profilu uzupełnij opisy, dodaj swoje zdjęcia i filmy.
    Możesz zwiększyć wiarygodność konta weryfikując je bądź kupując funkcje VIP. Opcje znajdują się w panelu użytkownika w zakładce PŁATNOŚCI.

Niewiele osób odpisuje na moje wiadomości

    Nie wklejaj tej samej wiadomości i nie wysyłaj jej do wszystkich. To widać jeśli ta sama wiadomość jest rozsyłana do wszystkich.
    Postaraj się napisać coś więcej niż kilka słów.

Nie mogę oceniać lub komentować niektórych profili
    Prawdopodobnie ten użytkownik nie chce otrzymywać ocen lub komentarzy od osób Twojej płci, nie masz zdjęcia a użytkownik nie chce otrzymywać ocen od osób bez zdjęcia, lub też ta osoba dodała Cię do swojej czarnej listy.

Chcę zmienić hasło lub adres e-mail
    Takie opcje znajdują się w panelu użytkownika. Aby wejść do panelu użytkownika musisz zalogować się i wejść w "Moje konto".

Jakie zdjęcia lub filmy dodać
    Nie musisz pokazywać swojej twarzy ani nagości, jednak dodawane zdjęcia lub filmy powinny przedstawiać choć kawałek Ciebie. Zabronione jest dodawanie filmów lub zdjęć innych osób bez ich zgody lub zawierających adresy innych stron.
    Jeśli chcesz być bardziej anonimowy możesz zamazać twarz lub tło w którymś z popularnych programów graficznych.

Nie chce żeby moje zdjęcia lub filmy były widoczne dla wszystkich

    Możesz dodać zdjęcia lub filmy jako prywatne i dostęp do nich będą miały tylko osoby, które dodasz do znajomych.

Mam problemy z dodawaniem fotek
    Zdjęcia powinny mieć minimalne wymiary 300/300 pikseli i być w formacie JPG lub PNG.
    Jeżeli zdjęcie nie chce się dodać, otwórz je w programie graficznym, pomniejsz i zapisz ponownie jako JPG.
    Jeśli zdjęcie po dodaniu jest całe czarne, otwórz je u siebie na dysku w którymś z popularnych programów graficznych, ponownie zapisz, a następnie spróbuj dodać nowo utworzony plik.

Mam problemy z dodawaniem filmów
    Plik musi być typu avi, wmv, mpeg, mp4, 3gp lub flv, minimalny czas trwania filmu to 10 maksymalny to 3600 sekund.
    Jeżeli posiadasz film w innym formacie musisz go przekonwertować do akceptowalnego formatu.
    Wielkość pliku nie może przekraczać 30 MB.
    Po dodaniu film nie będzie od razu dostępny, dodany film musi zostać przekonwertowany.

Mój opis, zdjęcia, filmy lub komentarze są usuwane przez moderatora

    Dodawane zdjęcia lub filmy powinny przedstawiać Ciebie.
    Prosimy nie podawać danych kontaktowych (numer telefonu, numery komunikatorów internetowych, adres email, adresy stron internetowych i inne) w opisie i komentarzach.

Mam zablokowane konto
    Zabronione jest umieszczanie zdjęć lub filmów ściągniętych z internetu lub z linkami do innych stron, reklamowanie innych stron, obrażanie użytkowników, masowe wystawianie jedynek, podawanie danych kontaktowych w komentarzach i na forum, wyłudzanie doładowań telefonów. W takim przypadku możesz liczyć się z zablokowaniem lub usunięciem konta.

Znikające oceny, komentarze, i prywatne wiadomości
    Oceny, komentarze, posty i prywatne wiadomości znikają kiedy użytkownik, który napisał lub zagłosował na Ciebie, usunie swoje konto.
    Prywatne wiadomości starsze niż 3 miesiące są usuwane.

Ktoś ukradł moje zdjęcie lub film
    Skorzystaj z formularza kontaktu, podaj link do swojego profilu oraz do profilu, który posługuje się Twoimi zdjęciami lub filmami. W załączniku wyślij jakieś swoje zdjęcie celem weryfikacji lub podaj adres strony, z której zostały ściągnięte.

Nie dostałem SMS z kodem
    Upewnij się, że wiadomość została wysłana na dobry numer i ma poprawną treść. System SMS jest w pełni automatyczny a otrzymany kod w wiadomości zwrotnej służy tylko do ewentualnych reklamacji. Otrzymanego kodu nie trzeba nigdzie wpisywać! Jeśli mimo to nie działa usługa za którą zapłaciłeś/aś spróbuj się wylogować i zalogować ponownie a dopiero na końcu powiadom na o problemie poprzez formularz kontaktowy.

Dokonałem płatności przelewem i nie otrzymałem dostępu
    Księgowanie może potrwać do kilkudziesięciu minut, jeśli mimo to nie działa a środki zostały ściągnięte z konta powiadom na o problemie poprzez formularz kontaktowy.

Chcę zmienić login, płeć lub datę urodzenia
    Zmiana płci jest niemożliwa, musisz usunąć konto i założyć nowe.
    Jeśli zakładając konto pomyliłeś się przy wybieraniu daty urodzenia, wyślij wiadomość z formularza kontaktu podając w niej poprawną płeć i datę urodzenia.

Chcę usunąć moje zdjęcia lub filmy
    Taka opcja znajduje się w panelu użytkownika, w odpowiedniej zakładce.

Chcę usunąć konto
    Aby usunąć same zdjęcia lub filmy nie musisz usuwać całego konta.
    Po usunięciu konta Twoje dane zostaną skasowane z naszego serwera. Późniejsze odzyskanie fotek, filmów, ocen, komentarzy i prywatnych wiadomości będzie niemożliwe. Możesz usunąć swoje konto w panelu użytkownika w zakładce "USTAWIENIA".
    Jeśli jesteś właścicielem jakiejś grupy możesz przekazać grupę wybranemu użytkownikowi w ustawieniach grupy, w przeciwnym razie grupa zostanie usunięta.

Moje konto zniknęło
    Konto mogło zostać usunięte przez moderatora gdy były uzasadnione podejrzenia, że nie należało do osoby za którą się podaje. Jeśli to pomyłka - skontaktuj się z nami przez formularz kontaktu, jeśli to możliwe prześlij któreś ze zdjęć, jakie znajdowały się na profilu celem weryfikacji.
    Konta, na które nie logowano się dłużej niż 12 miesięcy są usuwane.